У Харкові підбили підсумки освітньої акції «Українська культура як місток єднання минулого, сьогодення та майбутнього українців»

15:42  |  01.06.2023
Департамент освіти Харківської міськради

Фото: Департамент освіти Харківської міськради

Протягом травня в межах освітньої акції «Українська культура як місток єднання минулого, сьогодення та майбутнього українців» харків’яни надіслали 12916 робіт. З них 1317 оприлюднено в Telegram-спільнотах Харківської міськради, таких як канал Харків надихає. Про це повідомляє Департамент освіти Харківської міської ради.

Організатори акції вдячні всім небайдужим дошкільнятам, школярам, позашкільникам, педагогам та батькам за підтримку нашої ініціативи, приділений час та цікаві роботи. Щирими та зворушливими роботами на сторінках соціальних мереж поділились діти до Міжнародного дня матері та Міжнародного дня сім’ї.

Не оминули увагою школярі та дошкільнята День слов’янської писемності й культури та Вcесвітній день культурної різноманітності в iм’я діалогу й розвитку.

Не залишились осторонь і ті, хто зараз перебуває за тисячі кілометрів. З фото- та відеозвітів можна дізнатися, як учасники з різних країн підтримують Україну, беручи участь у різноманітних волонтерських акціях, знайомлять іноземців з українськими звичаями та традиціями – найцікавішими та найкрасивішими у світі, закохують представників інших держав у те, що має цінність для нас, українців. На світлинах побачили, як наші діти вдягають вишиванки, щоб весь світ знав, яка прекрасна наша країна та її символи.

Значна частина робіт була присвячена Дню вишиванки. «Світлини учасників переконують у тому, що вишиванки в наш час стали не просто елементом етнічного одягу, який зберігає пам’ять роду та генетичний код нації, а сприймаються молоддю як символ української нескореності, єдності української нації, як потужний оберіг, наша духовна броня, як місточок єднання минулого, сьогодення та майбутнього українців» — діляться підсумками акції у Департаменті освіти Харківської міської ради.

В Департаменті освіти Харківської міської ради анонсували нові майбутні марафони та челенджі. «Не забуваймо своє коріння! Зміцнюймо свою українську ідентичність, щоб передати нащадкам наші прекрасні традиції, символи та обереги та працюймо заради спільної української перемоги!», — зазначили в Департаменті.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: