У Харкові ночувати в метро досі приходять близько 90 містян

10:35  |  06.12.2022
Жителям області, які мешкали у Харківському метро, надали інші тимчасові помешкання

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харкові на станції метрополітену «Героїв праці» та «23 серпня» досі приходять ночувати близько 90 містян. Цей факт підтвердив Харківський міський голова Ігор Терехов, — повідомляє «Укрінформ».

«Це справді так, на «Героїв праці» більше 60, на «23 серпня» — у два рази менше. Це люди, які так були налякані – а там було чим налякатися – що вони зараз «не можуть вийти», не можуть вночі знаходитися на поверхні. Це суто діло в психології», — сказав Терехов.

Він нагадав, що з початком повномасштабного вторгнення сам закликав людей прийти в метрополітен, і це було правильне безпекове рішення. Коли ж підземку вирішили запускати, більшість містян, які там переховувалися від обстрілів, повернулися у свої домівки або надані владою місця в гуртожитках чи прийняли рішення виїхати з міста.

«Для більшості цей процес пройшов безболісно. Частина, в основному з «Героїв праці» (кінцева станція Салтівської лінії, найближча до житлового масиву Північна Салтівка, який зазнав великих руйнувань, — ред.) була проти. Була в мене з ними дуже нелегка розмова. Тим не менш, домовилися, що ми підженемо автобуси, покажемо місця, куди ми пропонуємо заселитися, не підійде – добре, будемо домовлятися далі. І більшості підійшло. І ми згодом відкрили станцію. Так, зараз невелика кількість перебувають там. Але в них є житло, є незруйновані домівки, але психологічно вони бояться вночі там перебувати, тому ночують у метро. Неодноразово туди викликали «швидку», неодноразово виявляли Covid-19 і так далі. Але все одно люди там знаходяться… Це процес, потрібно працювати з цими людьми», — сказав Терехов.

Він наголосив, що люди, які переховувалися в метро, вимушені переселенці, в тому числі діти, дуже сильно потребують психологічної допомоги.

Як повідомлялося, з початком повномасштабного вторгнення станції метрополітену в Харкові працювали лише як укриття.

Рух відновили 24 травня, поїзди не курсували на ділянці Салтівської лінії від станції «Академіка Павлова» до станції «Героїв праці». Згодом для пасажирів відкрили всі станції.

Наразі на «Героїв праці» та «23 серпня» (станція Олексіївської лінії у житловому масиві Павлове Поле) закрито по одному вестибюлю, де вночі перебувають люди.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: