У Харкові нетверезий чоловік погрожував гранатою сусідам, які святкували хрестини

13:18  |  12.06.2023
У Харкові нетверезий чоловік погрожував гранатою сусідам, які святкували хрестини

Фото: hk.npu.gov.ua

Правоохоронці затримали нетверезого чоловіка. Боєприпас вилучили та направили на експертизу. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Поліцейські встановили, що під час розпиття алкогольних напоїв у власному домоволодінні 55-річному харків’янину не сподобалось гучне святкування хрестин у його сусідів за парканом.

Залагодити конфліктну ситуацію зловмисник вирішив радикальним способом. Він узяв корпус ручної гранати Ф-1, запал до неї та вирушив до сусідів. Вже на місці він почав скручувати елементи гранати та погрожувати її підірвати.

У цей момент сусідам вдалося вихопити корпус гранати та не дати можливості привести її у бойовий стан. Оперативно прибувши на місце виклику, поліцейські затримали порушника.

Вилучені речові докази направлені для проведення експертних досліджень.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють канали надходження вибухівки, а також осіб, причетних до її розповсюдження.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: