У Харкові налічується понад три тисячі захисних споруд — міськрада

15:41  |  08.06.2023
Усі укриття в Харкові готові приймати людей

Фото: city.kharkov.ua

На сьогодні фонд захисних споруд у місті Харкові налічує 3029 об’єктів. Серед них — 331 захисна споруда цивільного захисту, 2601 найпростіше укриття та 97 споруд подвійного призначення.

Як повідомили на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за результатами перевірок, проведених з 1 червня органами місцевого самоврядування, підрозділами Головного управління ДСНС України та Нацполіції в Харківській області, було встановлено, що деякі найпростіші укриття з певних причин не можуть повноцінно використовуватися для захисту населення.

Також мали місце факти невиконання балансоутримувачами вимог законодавства щодо утримання укриттів.

У зв’язку з цим було ухвалене рішення, що балансоутримувачі сховищ, споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів забезпечать належне функціонування захисних споруд та цілодобовий доступ до них населення, а також призначать відповідальних за це осіб.

Також у місті завершать роботу зі встановлення табличок у місцях розташування укриттів та їх маркування міжнародним розпізнавальним знаком (емблемою).

Крім того, буде забезпечене негайне реагування на скарги громадян щодо укриттів. Також із Переліку найпростіших укриттів будуть виключені приміщення — зруйновані, підтоплені та ін., які поки що неможливо відновити.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: