У Харкові нагородили фіналістів конкурсу дитячих малюнків «Світ, у якому я хочу жити» (Фото)

11:46  |  22.09.2023
Нагородження фіналістів конкурсу

Фото: Департамент культури Харківської міської ради

У Харкові 21 вересня нагородили фіналістів конкурсу дитячих малюнків «Світ, у якому я хочу жити». Про це повідомляє Департамент культури Харківської міської ради.

Урочиста церемонія нагородження відбулася в приміщенні Харківського дипломатичного клубу та Почесного Консульства республіки Казахстан. Захід пройшов під патронатом Харківської міської ради та Міжнародної асоціації миротворців ООН «Солдати миру» AISP/SPIA та був присвячений Міжнародному Дню миру, темою якого цього року стала «Дії в ім’я миру».

Нагородження фіналістів конкурсу

Фото: Департамент культури Харківської міської ради

Організаторами заходу стали Громадське об’єднання миротворців ООН (Харків); CSC «Les Hirondelles» (Шарлеруа, Бельгія) в партнерстві з Харківським національним педагогічним університетом імені Г.С.Сковороди.

Цей конкурс — частина міжнародного проєкту створення ветеранами-миротворцями ООН дитячих Миротворчих таборів для дітей, які зазнали наслідків війни. Учасниками конкурсу дитячих малюнків «Світ, у якому я хочу жити!» стали майже 1000 дітей із Харкова та Харківської області.

Для фінальної виставки було відібрано 45 робіт, по 15 в трьох вікових категоріях. Це діти з Харкова та Харківської області. Фіналісти отримали дипломи та призи від організаторів та їх партнерів, авторські медалі із символікою Конкурсу.

Нагородження фіналістів конкурсу

Фото: Департамент культури Харківської міської ради

В ході церемонії, ведучими якої стали юні представники громадського руху миротворців ООН, були висвітлені події та акцентовано значення проведення виставки у Бельгії та можливість продовження її у інших країнах Європи, з фінальним експонуванням робіт у Харкові.

Конкурс дитячих малюнків «Світ, у якому я хочу жити! пройшов у квітні – травні 2023 року та мав на меті привернути увагу Європейського суспільства до проблеми виховання та підтримки творчого потенціалу молодого покоління на прикладі дітей України, що пережили жахливі впливи війни, але не втратили жагу до життя. А також підтримати та заохотити молодих митців та створити зв’язки на міжнародному рівні, черговий раз говорячи таким чином про Мир та Безпеку, Права Дитини та Права Людини.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: