У Харкові на місці пожежі знайшли всі сім тіл загиблих — вони згоріли заживо (відео)

14:23  |  10.02.2024
У Харкові на місці пожежі знайшли всі сім тіл загиблих — вони згоріли заживо

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківські слідчі документують наслідки нічної атаки російських БПЛА на Харків. На місці знищених будинків працюють слідчо-оперативні групи. Криміналісти вилучають рештки загиблих, відбирають зразки ДНК. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

На цю годину підтверджена загибель 7 громадян, у тому числі трьох дітей. За словами начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов, кількість потерпілих може збільшитися.

В одній згорілій оселі поліція задокументувала п’ять трупів. Живцем згоріли двоє молодих батьків і троє дітей. В іншому будинку згоріли паралізований чоловік і його дружина.

За даними слідства, після влучання трьох БПЛА в нафтобазу стався витік палива, внаслідок цього вулиця перетворилася на пекло. Паливо змішалося зі снігом і зайнялося, вогонь перекинувся на будинки. Вщент знищено півтора десятка житлових будинків.

«Поліція ще працює на місці події. Місце події це не лише одна вулиця, а фактично невеликий мікрорайон, — зауважив Сергій Болвінов. — Багато зруйнованих приватних будинків. Є пошкодження промислових об’єктів, складів. Остаточна кількість потерпілих та поранених буде встановлена згодом. Наразі поліція оглядає місце злочину, фіксує всіх постраждалих, відбирає зразки ДНК».

Болвінов запевнив, що слідчі поліції зроблять все можливе, щоб детально та в рамках закону задокументувати цей воєнний злочин росіян для подальшого розслідування.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

https://youtu.be/gYIyUofRqrk

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: