У Харкові «на гарячому» затримано посадовця виконавчої служби, який вимагав та отримав 90 000 гривень за ненакладення арешту на майно підприємства

14:47  |  11.04.2024
У Харкові «на гарячому» затримано посадовця виконавчої служби, який вимагав та отримав 90 000 гривень за ненакладення арешту на майно підприємства

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру державному виконавцю за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Підозрюваний — посадовець регіональної Державної виконавчої служби.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вказаному відділі перебуває виконавче провадження про стягнення з комунального підприємства на Харківщині заборгованості за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення на загальну суму майже 6,5 млн гривень.

Посадовець «запропонував» компанії вирішити питання по-мирному. За це ділок оголосив суму у 90 тисяч гривень.

Він почав шантажувати та вимагати гроші з комунального підприємства, погрожуючи тим, що накладе арешт на їхнє майно, рахунки тощо.

9 квітня 2024 року правоохоронці затримали посадовця виконавчої служби під час отримання обумовленої суми.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Встановлюються всі фігуранти вказаного кримінального провадження.

Досудове розслідування проводить СВ Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників 7-ого управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НПУ.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: