У Харкові директор будівельної фірми привласнив 900 000 гривень під час відновлення школи — СБУ

16:56  |  07.02.2024
У Харкові директор будівельної фірми привласнив 900 тис. гривень під час відновлення школи — СБУ

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Співробітники Служби безпеки України викрили у Харкові керівника однієї з будівельних фірм, який привласнив гроші, призначені для ремонту пошкоджень внаслідок російської агресії. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, у вересні 2022 року одна з харківських будівельних фірм заключила договір на капітальний ремонт гімназії, яка постраждала внаслідок збройної російської агресії навесні того ж року. Для цього з місцевого бюджету було виділено майже 2,5 млн грн.

Проте, правоохоронці з’ясували, що частина робіт не була виконана і чоловік незаконно привласнив бюджетні кошти. До переліку підрядник вніс роботи, які фактично не проводились, а обсяги виконаних робіт та вартість придбаних матеріалів значно завищив.

За результатами ініційованих СБУ будівельно-технічних експертиз, розмір заподіяної шкоди внаслідок протиправних дій директора становить майже 900 тис. грн.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів зловмиснику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном службовою особою);
  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: