У Харкові чоловік розчленував та спалив дружину, а сам збирався втекти за кордон

17:40  |  26.02.2024
У Харкові чоловік розчленував та спалив дружину, а сам збирався втекти за кордон

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

У Харкові вбили балетмейстерку театру, яка планувала розлучитися з чоловіком. За даними поліції, жінку розчленували у власній ванній та вивезли з квартири у валізі. У вбивстві підозрюють чоловіка вбитої. Про це повідомив керівник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

За його даними, у 2024 році пара роз’їхалася, брала спільну дитину по черзі. У поліції кажуть, що чоловік стежив за дружиною, отримав доступ до її месенджерів та читав кожне листування.

«Побачив повідомлення від колеги — ревнощі, бажання покарати. І ось він вже вбиває колишню кохану прямо у ванній. Потім йде на балкон, дістає будівельну плівку. Спочатку відрізає їй кисті, потім голову. Запаковує все — відрізані частини тіла в пакети, решту — в ту саму валізу. Згодом саме він допоможе слідчим дізнатися правду. А тим часом чоловік все прибрав та вимив на місці злочину», — сказано у повідомленні.

За даними Болвінова, після вбивства чоловік інсценував романтичний вечір. Про зникнення жінки до поліції повідомила її мати.

«Цукерки, бокали та обгортки від засобів контрацепції у квартирі одразу викликали підозру у слідчих, з’явилася думка про інсценування. Поки чоловік наполягав на своїй версії, оперативники почали перевіряти кожну адресу, пов’язану з цією родиною. Результат отримали майже одразу — під час ретельного огляду напівзакинутої дачі, яка належить батькам чоловіка, знайшли обгорілі рештки. Вони були на сусідній ділянці», — повідомив Болвінов.

Чоловік продовжував триматися своєї версії. Та виявилося, що він не лише інсценував побачення своєї жертви з іншим, а ще й кілька днів після вбивства возив телефон дружини по місту, відповідав на повідомлення від тещі, імітуючи те, що вбита все ще жива. Її матір одразу зрозуміла, що це пише не донька. І пішла до поліції.

«Тіло без голови та кистей знайшли в старому льосі — вбивця намагався його спалити. Обклав шинами, облив бензином та підпалив. Але закрив кришку льоха, щоби полум’я не перекинулося на будинок. Саме через це вогонь згас і тіло не згоріло повністю. На згарищі також виявили фірмовий значок від валізи», — повідомив Болвінов.

За його даними, судмедекспертиза показала, що жертва померла внаслідок чотирьох ножових поранень.

«Чоловік вирішив зізнатися та докладно розповів, як посварився з дружиною. Як штовхнув її у ванній, як бив ножем в тулуб та врешті розчленував і виніс з квартири у пакеті та валізи на колесах. Потім завантажив все в машину та поїхав до посадки — там закопав руки. Далі проїхав ще близько кілометру і закопав пакет з головою в кількох десятках метрів від дороги», — сказав Болвінов.

Поки ж чоловік продовжує наполягати, що зробив все у стані афекту, готовий співпрацювати зі слідством та чітко вказав місця, де копав та ховав рештки. Болвінов каже, що вбивство сталося 17 лютого, а рештки тіла знайшли 24 лютого.

«У цей же день затримали чоловіка. Він вже мав готову візу для виїзду в Канаду, але подорож скасовується. Ми встигли та не дали йому втекти — тепер йому доведеться відповідати. Сьогодні підозрюваному вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою без можливості внести заставу», — сказано у повідомленні.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: