У Харківській області відновлюють дороги, мости, житлові будинки та об’єкти критичної й соціальної інфраструктури – Синєгубов

14:29  |  27.12.2022
У Харківській області відновлюють дороги, мости, житлові будинки та об’єкти критичної й соціальної інфраструктури – Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Перш за все відновлюють електро-, тепло- та газопостачання. Про це 27 грудня під час пресконференції за результатами року на посаді повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації.

«Та критична інфраструктура, яку ми могли відновити, вона працює. Запустили всі 100% котелень, які планували, – їх більше 500. Однак у місті Ізюм із 23 котелень запущено лише 6, тому що інші просто зруйновані вщент. По Куп’янську ситуація краща. По Вовчанську газопостачання припинено і запущена одна котельня на альтернативному паливі, яка опалює місцеву лікарню», – розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА додав, що наразі по області відновлено близько 80% електропостачання, близько 75% – газопостачання.

«На відновлення пошкодженої критичної та житлової інфраструктури із резервного фонду державного бюджету спрямували в цілому 950 млн гривень. Станом на кінець грудня роботи завершені на 461 об’єкті», – розповів Синєгубов.

Він повідомив, що до пріоритетного переліку об’єктів входять школи, заклади вищої освіти, об’єкти життєзабезпечення, дитсадки, багатоквартирний житловий фонд, адміністративні будівлі, медичні заклади. Здебільшого замінюють вікна, двері, ремонтують покрівлю, фасади та інженерні комунікації.

Нагадаємо, внаслідок бойових дій в області було зруйновано понад 50 мостів державного і місцевого значення. Наразі організовано 26 тимчасових переправ, роботи тривають.

Також пошкоджено понад 1000 км доріг державного значення, на сьогодні розчищено близько 600 км.

Довідково. Станом на 26 грудня на території Харківської області постраждали 14630 об’єктів, з них: закладів освіти – 806; закладів культури – 357; закладів охорони здоров’я – 269; об’єктів життєзабезпечення – 1693; адміністративних будівель – 116; багатоповерхівок – 3298; приватних будинків – 5410; промислових підприємств – 43.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: