У Харківській області триває гасіння масштабної пожежі на газопереробному підприємстві — Синєгубов

18:39  |  21.12.2022
Глава Харьковской ОВА рассказал о ситуации в области

Фото: kharkivoda.gov.ua

В Ізюмському районі триває гасіння пожежі, яка виникла на території газопереробного підприємства напередодні в результаті російського обстрілу. Про це 21 грудня в ефірі радіо «НВ» повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, наразі співробітники регіональної ДСНС локалізували загоряння на об’єкті, продовжується його ліквідація.

«Враховуючи, що це газопереробне підприємство, є певні особливості щодо гасіння пожежі, яка там виникла. За попередніми даними рятувальників, для остаточної ліквідації займання може знадобитися кілька днів», — розповів Олег Синєгубов.

Начальник ОВА також зазначив, що ворог продовжує вчиняти спроби наступу на тих чи інших ділянках фронту, але кожного разу отримує жорстку відсіч від ЗСУ та несе втрати. В цілому, ситуація вздовж лінії зіткнення на території Харківської області контрольована.

«Останнім часом дещо гаряче на Куп’янському напрямку. Окупанти продовжують обстрілювати позиції наших військових та мирні помешкання місцевих жителів. На жаль, в тих районах перебувати небезпечно, тому закликаю всіх місцевих до добровільної евакуації, а тих, хто вже поїхав — поки що не повертатися у прифронтові райони з міркувань безпеки», — наголосив Олег Синєгубов.

Він також підкреслив, що Харківщина постійно працює над підвищенням обороноздатності, бо росіяни ані на секунду не відмовляються від злочинної ідеї захоплення території регіону.

«Ми готові до будь-якого розвитку подій на фронті та опрацьовуємо усі можливі сценарії. У нас підготовлена ешелонована оборона, яка постійно вдосконалюється, добре працює розвідка, є мотивовані та підготовлені кадри та сучасне озброєння», — наголосив начальник Харківської ОВА.

Олег Синєгубов додав, що Збройні сили України готові дати відсіч ворогу на усіх можливих напрямках.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що у ніч на 20 грудня росіяни поцілили в один з об’єктів нафтогазової інфраструктури Групи Нафтогаз у Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: