У Харківській області тестують нову машину для розмінування — Синєгубов

20:33  |  14.03.2024
У Харківській області тестують нову машину для розмінування - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

На сьогодні в регіоні працюють 7 машин для розмінування. Їх кількість планують поступово збільшувати. На цьому наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час спільного брифінгу з керівниками силових структур регіону.

Синєгубов зазначив, що триває розмінування території за підтримки міжнародних донорів. Наразі основне завдання – нарощувати парк техніки, аби оперативно проводити розмінування.

«У березні розпочали тестування нової машини для розмінування з активним приводом. Міжнародні фонди хочуть використовувати українську вітчизняну техніку, наші розробки. Адже вона набагато дешевша, а за якістю не гірша, ніж закордонні аналоги. Також імплементуємо всі програми від Мінекономіки щодо компенсації аграріям вартості послуг з розмінування сільськогосподарських ділянок», – прокоментував Синєгубов.

Як додав начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов, підприємства регіону активно долучаються не лише до розробок моделей машин для розмінування, а й інших систем захисту від мін.

«На одному з підприємств Харківщини виготовлена система захисту ніг від протипіхотних мін. Вона вже отримала сертифікат. Це протимінне взуття високо оцінили іноземні виробники, воно буде дуже корисним у роботі. Загалом залежно від сезону та поставлених завдань, обсягів робіт працює до 30 піротехнічних розрахунків ДСНС на території Харківщини. Так, вже обстежено приблизно 4,5 тисячі гектар території, перевірено понад 3 тисячі кілометрів ліній електропередач та знешкоджено більш ніж 88 тисяч вибухонебезпечних предметів», – розповів Артем Астахов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: