У Харківській області працює мобільний ЦНАП

20:17  |  31.03.2023
У Харківській області працює мобільний ЦНАП

Фото: kharkivoda.gov.ua

31 березня за допомогою мобільного офісу Харківської обласної військової адміністрації було організовано надання адміністративних послуг для жителів села Яковлівка Мереф’янської громади, яке постраждало в результаті збройної агресії російських окупантів.

Як розповів заступник начальника ХОВА Роман Семенуха, мобільний офіс передали Харківській області у 2022 році в межах програми підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну».

«Офіс має автономне енергозабезпечення, 12 облаштованих робочих місць, комплект супутникового обладнання Starlink та прохідну спроможність дістатися до віддалених населених пунктів. Також у мобільному офісі є все необхідне устаткування та техніка для організації мобільної роботи, надання послуг населенню та оперативного реагування на актуальні потреби в регіоні», – зазначив Роман Семенуха.

За словами старости Яковлівки Тетяни Анголової, наразі в селі проживає близько 600 людей. Під час виїзду мобільного офісу спеціалісти Мереф’янського ЦНАПу попрацювали з понад 20 місцевими жителями.

«Добре, що люди можуть отримати першочергові адміністративні послуги, не виїжджаючи з села. Тут проживає багато літніх людей, які не в змозі самостійно дістатися Мерефи. Також є малозабезпечені й багатодітні сім’ї і їм так само складно виїхати у центр громади, аби отримати чи подати певні документи. Тож мобільний офіс із відповідними фахівцями нам став дуже в нагоді», – розповіла Тетяна Анголова.

Як розповіла керівниця Мереф’янського ЦНАПу Оксана Буліпоп, сьогодні адміністратори в Яковлівці надавали послуги з оформлення матеріальної допомоги на відновлення пошкодженого або зруйнованого житла, вклеювання фотографій до паспорта громадянина України при досягненні 25- та 45-річного віку, а також консультували місцевих жителів щодо оформлення та виплат ВПО, оформлення послуг Держгеокадастру тощо.

«Ми вдячні Харківській обласній військовій адміністрації за активну та наполегливу роботу в сфері надання послуг. Завдяки сучасно оснащеному мобільному офісу ми можемо комплексно відповідати на запити наших громадян та за необхідності проводити виїзні консультації», – зазначила Оксана Буліпоп.

Мобільний офіс продовжить виїзди до інших населених пунктів Харківщини, де немає стаціонарних пунктів надання адміністративних послуг.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: