У Харківській області для лікування хворих на COVID-19 виділено понад 2 тисячі ліжок

14:10  |  08.10.2022
У Харківській області для лікування хворих на COVID-19 виділено понад 2 тисячі ліжок

Фото: kharkivoda.gov.ua

Наразі із 2 235 ліжок зайнято 28%, з них 7% — це місця для киснезалежних хворих. Всього для лікування хворих із коронавірусом задіяно 14 медичних закладів. За словами директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максима Хаустова, ситуація з COVID-19 контрольована, проте вже можна говорити про спалах захворюваності.

«По-перше, я рекомендую обов’язкову вакцинацію. По-друге, ми повинні вже зараз переходити на масковий режим. Нагадую, що фактично у всій країні на територіях, де немає активних бойових дій, впроваджується масковий режим. Тому раджу у місцях масового скупчення людей використовувати маски», — наголосив Максим Хаустов.

Також, за даними директора Департаменту, райони, де не велися бойові дії, забезпечені медичним киснем для хворих на COVID-19. На деокупованих територіях постраждали приміщення лікарень.

«Наприклад, у Балаклії ковідне відділення вціліло, там лише потрібно замінити вікна, встановити кисень і воно зможе приймати хворих. А ось відновити відділення у Куп’янську чи Ізюмі поки що неможливо. Мушу зазначити, що й кількість місцевих жителів на деокупованих територіях зменшилась, тому ліжок для лікування хворих на COVID-19 вистачає», — підкреслив Максим Хаустов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: