У Дергачах відновлюють 17 багатоквартирних будинків, постраждалих в результаті ворожих обстрілів (відео)

20:43  |  08.08.2023
У Дергачах відновлюють 17 багатоквартирних будинків, постраждалих в результаті ворожих обстрілів

Фото: kharkivoda.gov.ua

У регіоні триває відбудова житлового фонду та об’єктів інфраструктури, які зазнали пошкоджень через збройну агресію рф. Про це повідомили в Харківській ОВА.

На території Дергачівської громади наразі проводять відновлювальні роботи у 17 житлових будинках, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів, на загальну суму 172 мільйони гривень.

«Відбудова проводиться спільним коштом місцевого та обласного бюджетів. Згідно з проєктом, передбачена повна модернізація житлових будинків та прибудинкових територій – ремонт та утеплення квартир, під’їздів, відновлення дахів, балконів, вхідних груп, а також оновлення електромережі, каналізації та асфальтування під’їзних доріг і тротуарів», – розповів голова Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко.

Також спільно з Харківською ОВА опрацьовується програма відновлення в інших населених пунктах громади, таких як Слатине, Руська Лозова та інші.

Як розповів представник будівельної фірми-підрядника Артем Краснов, наразі бригади виконують роботи по вулиці Центральній.

«Серед об’єктів, які ми відбудовуємо у Дергачах, найбільше постраждав будинок №3. Ворожий боєприпас влучив у несучу стіну між двома квартирами на другому поверсі. В  результаті удару плити-перекриття впали на підлогу, вікна та двері в обох оселях знесло вибуховою хвилею. На щастя, ніхто з мешканців квартир не постраждав, у момент «прильоту» вони перебували в укритті», – розповів Артем Краснов.

Наразі робітники завершують перестилати покрівлю, активно відновлюють внутрішні приміщення та фасад. Представник будівельної фірми-підрядника зазначає, що необхідними будматеріалами забезпечені повністю. Роботи йдуть згідно із затвердженим планом.

«Розуміємо, що людям кортить якнайшвидше повернутися додому. Перед нами поставлене завдання – здати об’єкти до настання холодів. Гадаю, впораємося раніше», – додав Артем Краснов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: