У Дергачах – на завершальному етапі роботи в багатоквартирних будинках, які постраждали від ворожих обстрілів (відео)

15:23  |  11.12.2023
У Дергачах – на завершальному етапі роботи в багатоквартирних будинках, які постраждали від ворожих обстрілів

Фото: kharkivoda.gov.ua

Відновлення 7 будинків у Дергачах вже закінчили, у грудні будуть завершені роботи ще на 10 об’єктах.

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, 17 будинків у Дергачах відновлюють за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та за співфінансування місцевого бюджету. Загальна сума відновлення – 205,7 мільйона гривень.

«До кінця року повинні бути завершені всі роботи у зазначених будинках. Окрім усунення наслідків ворожих ударів – проведення аварійно-відновлювальних робіт, у деяких будинках також обладнуємо підвальні приміщення. Наступного року планується розпочати відновлення низки житлових будинків у Дергачах, наразі триває розробка проєктно-кошторисної документації», – зазначив Олег Синєгубов.

Загалом у будинках приводяться до ладу під’їзди та сходові марші, виконуються штукатурні роботи. У деяких будинках, під захисною плівкою, закінчують фасадні роботи.

«Було виконано дуже багато робіт. Насамперед замінили перекриття, утеплили покрівлю і фасад, замінили вікна, двері, балкони. У квартирах, які найбільше постраждали від влучань, також відремонтували опалення. Зокрема, проводили роботи з підсилення фундаментів. Це один з найскладніших етапів, адже було потрібно враховувати погодні умови та низку інших факторів», – розповів представник підрядної організації Ілля Подлєсний.

Крім того, в Дергачах наразі відновлюють Центр первинної медико-санітарної допомоги.

Начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко наголосив, що його реконструюють також за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету.

«Будинки, які наразі відновлюються, піддавалися обстрілам протягом чотирьох місяців з початку повномасштабного вторгнення рф. Було важливо якнайшвидше відновити їх, оскільки люди повертаються назад, їм необхідно проживати в нормальних умовах. На сьогодні в місті вже спокійніше, наразі тут нараховуємо 18 тисяч людей. До війни – приблизно 21 тисяча осіб», – сказав начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: