У деокупованих громадах Харківського району відновлюють транспортне сполучення, зв’язок, газо- та електропостачання (відео)

21:02  |  13.12.2022
У деокупованих громадах Харківського району відновлюють транспортне сполучення, зв'язок, газо- та електропостачання

Фото: kharkivoda.gov.ua

Найбільш критична ситуація, за словами першого заступника начальника Харківської районної військової адміністрації Володимира Усова, склалася із відновленням електропостачання Липців, Циркунів, Слатиного й Черкаських Тишків. Деякі території ще потребують розмінування, енергетики планують їх заживити у січні – лютому наступного року. Про це йшлося під час апаратної наради, яка відбулася 13 грудня під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова.

«Люди в цих населених пунктах живуть без світла вже восьмий місяць. Тому давайте прискорювати темпи, якщо потрібна допомога від нас – будемо це спільно робити. Якщо є сенс, можемо залучити додаткові аварійні бригади з сусідніх областей», — звернувся до очільника Харківського району Олег Синєгубов.

За даними Володимира Усова, 49 із 202 населених пунктів району тривалий час перебували в окупації військових рф.

«Місцеву владу у всіх населених пунктах деокупованих громад наразі відновлено повністю. Усі військові адміністрації цих пунктів зареєстровані як юридичні особи, у них призначено керівників та фахівців», — зазначив керівник Харківського району.

Наразі більшість деокупованих населених пунктів забезпечені газопостачанням.

Як підкреслив Володимир Усов, населення району забезпечують гуманітарною допомогою: продуктовими наборами, медикаментами, будівельними матеріалами для ремонту пошкоджених будівель та необхідними ресурсами для відновлення електромережі, водо- та газозабезпечення. Наразі відбувається постачання паливної деревини.

На території району частково відновлено транспортне сполучення. Зокрема, залізничне – до села Цупівка. Автобусні маршрути відновлено до Докучаєвського, Рогані, Хролів, Кутузівки, Слобідського, Вільхівки, Малої Рогані, Елітного, Липців, Циркунів та Черкаських Тишків.

«Також населення Харківського району забезпечене мобільним зв’язком. Дергачівська та Вільхівська громади забезпечені «Старлінком». Радіомовлення в громадах присутнє», — відзначив Володимир Усов.

Також керівник району підкреслив, що у всіх деокупованих населених пунктах відновлено навчальний процес — проходить він у дистанційному режимі. Працюють заклади охорони здоров’я. У населених пунктах, де не працюють лікарні, проводять виїзні прийоми пацієнтів.

За словами Володимира Усова, в усіх деокупованих громадах району наразі триває процес з розмінування, при військових адміністраціях утворені комісії для обстеження та фіксації руйнувань.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: