У Чкаловській селищній громаді запрацював відділ ЦНАП

18:24  |  06.07.2023
У Чкаловській селищній громаді запрацював відділ ЦНАП

Фото: kharkivoda.gov.ua

Налагодження роботи Центрів надання адміністративних послуг, особливо на деокупованих територіях, проводиться в посиленому режимі. Про це повідомили в Харківській ОВА.

Відділ Центру надання адмінпослуг у Чкаловській тергромаді почав приймати відвідувачів цього тижня. В установі надають послуги з реєстрації фізичних і юридичних осіб, реєстрації місця проживання, надаються довідки та витяги, відбувається держреєстрація актів цивільного шлюбу.

А також реєструють заяви на компенсацію в межах програми єВідновлення за пошкоджене майно. Роботу відділу перевірили заступники начальника Харківської ОВА Євген Іванов та Роман Семенуха.

«Жителям деокупованих територій необхідно мати доступ до усіх актуальних послуг. Особливо необхідна допомога людям похилого віку у реєстрації на програму єВідновлення. За цим напрямком маємо посилювати роботу, аби люди якнайшвидше отримали кошти та почали ремонтувати жило до початку осінньо-зимового періоду», — зазначив Євген Іванов.

У будівлі, де розмістилася установа, провели відновлювальні роботи. Зокрема, обладнали спецлфітом для людей з інвалідністю.

«Фіксуємо позитивну динаміку розвитку і реінтеграції деокупованих територій. Окрім відділу ЦНАПу в Чкаловській тергромаді працюють банкомати, крамниці та аптеки. Докладаємо усіх зусиль, аби люди поверталися до мирного життя», — додав Рома Семенуха.

Відділ ЦНАП має попитом – щодня його відвідують десятки місцевих жителів, розповідають працівники.

«Поки надаємо усі базові послуги, але незабаром маємо отримати спорядження для реєстрації та видачі паспортів громадянам України», — додала начальниця відділу ЦНАП Ірина Яковлєва.

За останніми даними, у Чкаловській тергромаді проживають близько 8 тисяч людей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: