У Борівській ОТГ на Харківщині окупанти примушують підприємців оформлювати тимчасові патенти на ведення підприємницької діяльності

20:57  |  27.07.2022
У Борівській ОТГ на Харківщині окупанти примушують підприємців оформлювати тимчасові патенти на ведення підприємницької діяльності

Фото: t.me/borova_gromada

Станом на 27 липня Борівщина залишається окупованою рф. На території громади залишається невелика кількість російських військових, які роззосереджені по різних пунктах громади. У тих місцях, де раніше базувалися військові підрозділи росіян, після їх виходу місцеві жителі знаходять залишену побутову техніку та інші речі, викрадені з помешкань борівчан. Про це повідомили в Борівській селищній раді.

27 липня стався обстріл житлових будинків по вулиці Кооперативній у Боровій, внаслідок якого постраждали й домоволодіння на сусідніх вулицях.

За попередньою інформацією обстріл вівся з території Підлиману, відомо про одного загиблого мирного мешканця, зруйнований один будинок по вулиці Підлісній, ще декілька частково пошкоджені (вибиті вікна, посічені стіни тощо).

Окупаційна влада в Боровій продовжує впроваджувати свої порядки. Підприємців примушують оформлювати тимчасові патенти на ведення підприємницької діяльності, які коштують 30-40 тисяч рублів.

«З урахуванням високих цін на товари на окупованих територіях, низькі доходи населення, а то і повну їх відсутність, постійні ризики пограбувань, обстрілів та інші загрози воєнного часу й окупації, такі суми виглядають непомірними для більшості місцевих підприємців та роблять умови роботи остаточно неприйнятними», — йдеться в повідомленні.

Працівники галузі освіти Борівщини, які виїхали з окупації, планують продовжувати свою роботу та активно готуються до нового навчального року. По загальноосвітніх навчальних закладах Борівської громади наразі формується мережа, яка працюватиме у 2022-2023 навчальному році.

Станом на сьогодні планується, що з 1-го вересня дистанційно розпочнеться навчання на базі Борівської ЗОШ №1, Богуславської, Ізюмської, Першотравневої, Підлиманської та Підвисочанської шкіл. Наразі формуються списки учнів, формуються класи та розподіляється навантаження вчителів.

За попередньою інформацією, батьки близько 430 дітей шкільного віку, які виїхали з Борівщини через окупацію та воєнні дії, повідомили про намір навчатися у новому навчальному році саме на базі своїх навчальних закладів. Кількість охочих щодня зростає.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: