У Балаклійській лікарні ввели в експлуатацію новий комп’ютерний томограф

12:14  |  17.03.2023
У Балаклійській лікарні ввели в експлуатацію новий комп'ютерний томограф

Фото: kharkivoda.gov.ua

Надсучасний 32-зрізовий комп’ютерний томограф Aquilion Lightning виробництва Canon було придбано коштом МОЗ за сприяння Харківської ОВА.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що одним із пріоритетних завдань для місцевої влади є відновлення медичної інфраструктури на деокупованих територіях.

«Ми робимо все можливе, щоб на звільнених територіях громадяни могли отримати максимальний спектр медичного забезпечення. У короткі терміни було відновлено приміщення закладу, тепер лікарня отримала новий сучасний комп’ютерний томограф, який допоможе якісно обстежувати пацієнтів району», — сказав Олег Синєгубов.

За словами директорки Балаклійської центральної клінічної районної лікарні Марини Руденко, КТ, який функціонував у лікарні до початку повномасштабного вторгнення рф, зіпсували окупанти.

«Буквально з перших годин після деокупації Харківська обласна військова адміністрація почала опікуватися проблемами лікувального закладу, — говорить директорка лікарні. – Безумовно, на сьогодні КТ має велике значення для діагностування хворих. Так, наша лікарня має пакет НСЗУ щодо лікування інсультів, у який входить обов’язкова нейровізуалізація – дослідження головного мозку на КТ».

Як розповіла керівниця медичного закладу, персонал, який працює на новому КТ, пройшов відповідне навчання. На цьому тижні на апараті діагностику отримали вже понад півсотні людей. Тут можуть безкоштовно проходити обстеження як пацієнти стаціонару районної лікарні, так і ті, хто має направлення від сімейних лікарів.

Нагадаємо, що внаслідок вторгнення рф були пошкоджені майже всі будівлі Балаклійської ЦРКЛ. Вже через місяць після деокупації міста у лікарні почали проводити аварійно-відновлювальні роботи. З січня колектив медзакладу повернувся до роботи у вцілілих та відновлених будівлях і зараз надає спеціалізовану медичну допомогу в повному обсязі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: