«У Бахмуті я втратила все»: У Центральній бібліотеці проходить виставка картин переселенців (фото)

18:14  |  07.09.2023
Виставка "На хвилях творчості до Перемоги!"

Фото: Департамент культури Харківської міської ради

В Центральній бібліотеці ЦБС Київського району Харкова проходить виставка «На хвилях творчості до Перемоги!», на якій представлені картини переселенців. Про це повідомляє Департамент культури Харківської міської ради.

На виставці демонструються картини юних художників-читачів цієї бібліотеки, які пережили евакуацію. Деякі втратили на війні батьків, або є дітьми військовослужбовців ЗСУ. Вони почали малювати, виплескуючи свій внутрішній стан.

Виставка "На хвилях творчості до Перемоги!"

Фото: Департамен культури Харківської міської ради

Учасниками виставки стали також студенти Міжрегіональної академії управління, які наразі є тимчасовими переселенцями з окупованих територій або з місць, де зарад точаться бої. Представлені картини Марії Кочукової (Костянтинівка Донецька область), Валерії Іваненко (Велика Рогань, частина якої була окупована), Вікторії Клименко (Кремінна Луганська область), Кирила Петрова (Куп’янськ, де зараз йдуть важкі бої).

Студенти створили свої роботи на склі та на полотні. Усі картини були написані олійними художніми фарбами. Тематику своєї картини кожен студент вибирав сам.  Одночасно на цій виставці представлені малюнки учнів «Ідеал-студії» під керівництвом художника-педагога Оксани Штонди.

Виставка "На хвилях творчості до Перемоги!"

Фото: Департамент культури Харківської міської ради

Також у бібліотеці були продемонстровані художні роботи майстрині з Бахмуту Тетяни Гольц. Образи ляльок-жінок виготовлені із незвичайних матеріалів — листя кукурудзи. Авторка Тетяна Гольц є учасницею творчої майстерні в Бахмуті «Оберіг», яка проводила багато майстер-класів для виготовлення різних сувенірів.

Роботи Тетяни Гольц були представлені в Німеччині, Франції, США. Зараз вона — переселенка з Бахмуту у якому вся її сім’я повністю втратила своє житло. «У Бахмуті я втратила все. Вивезла сюди лише свої руки. І роблю ними те, що можу», — каже Тетяна Гольц.

Картини будуть демонструватися у Центральній бібліотеці ще два тижні.

 

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: