Турбувалась про комфортні умови для окупантів та обійняла керівну посаду у фейковій адміністрації: на Харківщині викрито колаборантку

14:04  |  09.11.2023
Турбувалась про комфортні умови для окупантів та обійняла керівну посаду у фейковій адміністрації: на Харківщині викрито колаборантку

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Співробітники Служби безпеки України зібрали неспростовні докази добровільної співпраці з ворогом місцевої колаборантки з Куп’янського району. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

У червні минулого року ворожа пособниця погодилась обійняти посаду «виконуючої обов’язки помічника начальника відділу Кіндрашівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

На цій посаді колаборантка збирала дані місцевих мешканців у відомості для подальшої виплати матеріальної допомоги від окупантів.

За даними СБУ, незаконно зібрані персональні дані мешканців окупованих районів могли бути використані загарбниками для нав’язування їм надалі російського громадянства, а також для фальсифікації результатів псевдореферендуму про приєднання до країни-агресора.

Крім того, жінка займалася ремонтом опалювальної системи у школі, де планувала розмістити російських військових.

Також задокументовано, що зловмисниця вела облік інформації, яка стосувалась перейменування вулиць в одному із сіл громади.

Наразі прибічниці окупантів оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Викриття правопорушниці здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: