Турбувалась про комфортні умови для окупантів та обійняла керівну посаду у фейковій адміністрації: на Харківщині судитимуть колаборантку

11:59  |  18.12.2023
Турбувалась про комфортні умови для окупантів та обійняла керівну посаду у фейковій адміністрації: на Харківщині судитимуть колаборантку

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 55-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, мешканка села Гусинка після силового захоплення збройними силами рф території Куп’янського району добровільно пішла на співпрацю з окупантами. До повномасштабного вторгнення держави-агресорки в Україну обвинувачена працювала в органах місцевого самоврядування Кіндрашівської ОТГ.

При окупантах жінка обійняла посаду «и. о. помощника начальника отдела (сельський) Кондрашовского территориального отдела ВГА Купянского района Харьковской области».

З червня по вересень минулого року колаборантка організовувала збір даних для виплати мешканцям села Гусинка так званої «матеріальної допомоги» від держави-агресорки в російських рублях і формувала акти прийому-передачі грошових коштів.

Крім того, обвинувачена організовувала проведення ремонту опалювальної системи в приміщенні місцевого навчального закладу, щоб у подальшому розселити там військовослужбовців рф і забезпечити їм комфортні умови.

За клопотанням прокурорів жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Колаборантку судитимуть в Червонозаводському районному суді Харкова.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими СВ Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Нацполіції України та Управління СБУ в Харківській області.

Обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: