Цього року під час Великодніх свят буде обмежено відвідування кладовищ та місць поховань на Харківщині

17:36  |  28.03.2023
Цього року під час Великодніх свят буде обмежено відвідування кладовищ та місць поховань на Харківщині

Фото: kharkivoda.gov.ua

Наразі загальна площа замінованої або імовірно замінованої територій Харківської області складає близько 1,2 мільйона гектарів, на яких розташовані 447 населених пунктів. Відповідні служби проводять всі необхідні заходи для посилення процесу розмінування. Про це 28 березня під час брифінгу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«Сьогодні під час засідання Ради оборони Харківської області та Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій задля безпеки громадян було ухвалено рішення про заборону відвідування кладовищ і місць поховань під час Великодніх свят. Обмеження діятимуть на території регіону та першочергово стосуються таких населених пунктів, які перебували під тимчасовою окупацію та де відбувалися активні бойові дії», – розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА зазначив, що відповідні території будуть завчасно визначені рішеннями місцевих органів влади – районних, міських, селищних військових адміністрацій у тісній співпраці з підрозділами ДСНС, Нацполіцією.

Повний перелік місць, які категорично забороняються для відвідування, буде опубліковано додатково.

Синєгубов також додав, що за ініціативою Президента України до Харківської області направлені додаткові загони підрозділів ДСНС для розмінування.

Перш за все увага саперів буде зосереджена на знешкодженні об’єктів критичної інфраструктури, аби якнайшвидше відновити електропостачання на деокупованих територіях області.

Обмеження на пересування громадян під час комендантської години у Великодні свята залишаться без змін і діятимуть з 23:00 до 05:00 години.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: