Триває ліквідація масштабної лісової пожежі в Ізюмському районі (відео)

18:45  |  09.09.2024
Триває ліквідація масштабної лісової пожежі в Ізюмському районі

Фото: facebook.com/DSNSKHARKIV

Впродовж тижня у природних екосистемах області сталося 603 пожежі, з них 55 – спричинені ворожими обстрілами. Понад 20 пожеж – лісові. Вогонь знищив насадження на площі близько 2,2 тисячі гектарів. Внаслідок загорянь 11 людей зазнали травм та опіків. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА розповів начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Артем Астахов.

«Станом на зараз в області триває 6 лісових пожеж. Найбільша з них, викликана ворожими ударами, сталася на Харківщині 2 вересня. Вона перекинулася з території Донецької області й в межах нашого регіону випалила ділянку лісу площею понад 1,65 тисячі гектарів. З лісового масиву вогонь перекинувся на село Студенок Ізюмського району, знищивши 302 будівлі, дві місцеві мешканки зазнали травм. 5 вересня о 12:14 підрозділи ДСНС ліквідували загоряння в межах населеного пункту, врятувавши від розповсюдження вогню майже 500 будинків», – розповів Артем Астахов.

Швидкому поширенню полум’я сприяла суха погода та сильні пориви вітру. Висока температура горіння спричиняла інтенсивну детонацію вибухонебезпечних предметів, залишених ворогом під час окупації частини району. Так, 2 вересня внаслідок одного з вибухів постраждав рятувальник ДСНС, чоловікові надали допомогу на місці.

Наразі ліквідація масштабної пожежі в Ізюмському районі триває, до робіт залучені сили Харківського, Полтавського, Дніпропетровського та Черкаського гарнізонів ДСНС.

У період з 2 по 8 вересня підрозділи ДСНС ліквідували 784 пожежі, з яких 69 – спричинені бойовими діями. Внаслідок загорянь одна людина загинула, 19 – зазнали травм. Завдяки оперативним діям рятувальників з небезпечних територій було евакуйовано 53 особи. З-під завалів, зруйнованих ворогом будівель, деблоковано тіла трьох людей.

«Наразі в області працюють 39 піротехнічних розрахунків, 218 саперів та 98 одиниць техніки зведеного загону ДСНС, в тому числі 9 машин механізованого розмінування. Впродовж тижня сапери знешкодили 615 ворожих боєприпасів. Від початку повномасштабного вторгнення піротехніками було виявлено та знешкоджено 100,6 тисячі вибухонебезпечних предметів», – розповів Артем Астахов.

Протягом тижня на Харківщині сталося три випадки підриву цивільних осіб на ворожих боєприпасах, внаслідок яких дві людини зазнали поранень, пошкоджено одиницю сільськогосподарської техніки. Всього від початку повномасштабної війни внаслідок підривів на ворожих ВНП загинули 92 людини, 245 – зазнали травм.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: