«Терміново потрібні гроші на лікування»: у Харкові чоловіка судитимуть за шахрайство

17:05  |  04.03.2024
«Терміново потрібні гроші на лікування»: у Харкові чоловіка судитимуть за шахрайство

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Київською окружною прокуратурою Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 34-річного чоловіка за фактом замаху на шахрайство, а також шахрайства, вчиненого повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 190 КК України в редакції до 11.08.2023). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, чоловік, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини, маючи не зняту і не погашену судимість, знову порушив закон. Зловмисник діяв за «класичною» схемою — дзвонив потерпілим і представлявся їхнім знайомим, який потрапив у лікарню і терміново потребує грошей на лікування.

Шахрай здійснював психологічний тиск та використовував маніпулятивні прийоми, тому більша частина його жертв втрачали пильність. Потрапивши на гачок, потерпілі переказували гроші на карту, яку вказував шахрай.

Однак деяким з них вдалось зберегти власні кошти — вони змогли розпізнати обман і вчасно завершити розмову зі зловмисником.

Серед потерпілих — мешканці Харкова, Вінниці, Хмельницького, а також Харківської, Запорізької, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської областей. Вони переказували шахраю різні суми — від однієї до шести тисяч гривень.

Наразі встановлено дванадцять епізодів вчинення злочину обвинуваченим.

За клопотанням сторони обвинувачення чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обвинувальний акт направлено до Київського районного суду Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: