Територія Салтівського депо зруйнована та знеструмлена

10:56  |  07.06.2022
Територія Салтівського депо зруйнована та знеструмлена

Фото: city.kharkov.ua

Територія Салтівського депо зруйнована та знеструмлена, і характер руйнувань у цеху не дозволяє запустити транспорт, коли з’явиться електрика. Як повідомив в інтерв’ю директор Салтівського трамвайного депо Владислав Приймак, у депо немає води та електрики, обірвано контактну мережу.

Тож ті близько 20 вагонів трамваїв, які вціліли, треба забрати з депо, бо самі вони виїхати не зможуть.

Директор депо розповів, що за час війни депо обстрілювали градами, мінометами та навіть авіабомбами. Основна маса пошкоджень була отримана в перші два тижні повномасштабного вторгнення, але обстріл продовжувався і пізніше.

«То там, то там прилетить. Ось дах, наприклад, проломило десь на початку травня. До цього будівля стояла просто без скла, а потім сталося таке. У такому стані перебуває практично весь цех», — підкреслив Владислав Приймак.

Він повідомив, що всього за час російського обстрілу Салтівського депо було повністю знищено близько 60 вагонів трамваїв. Приблизно стільки ж отримали різні пошкодження, і є ймовірність, що після обстеження виявиться, що частина також непридатна для експлуатації. На щастя, уцілів вагон серії ХА, збудований у 1930-ті роки минулого століття.

Крім того, зі 150 автобусів «Карсан», які базувалися в депо, три — знищені повністю, а 120 мають різні пошкодження, і частина з них також не підлягатиме відновленню. Владислав Приймак нагадав, що до війни в депо готували два спеціальні майданчики для розміщення нових автобусів — виконали планування території, вивезли частину ґрунту та розпочали роботи з відсипання нижнього шару.

Зараз колектив підприємства переносить виробництво на території інших підприємств, вивозячи з Салтівського депо те, що вціліло.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: