Терехов: Війна дала імпульс розвитку української мови у Харкові

15:26  |  03.01.2023
Терехов: Війна дала імпульс розвитку української мови у Харкові

Фото: city.kharkov.ua

Повномасштабна війна, яку рф розв’язала проти України, дала імпульс розвитку у Харкові української мови. Про це в інтерв’ю проєкту «Слава+» на YouTube-каналі «Люкс ФМ» повідомив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, зараз україномовних харків’ян стає більше. Водночас мер зауважив, що у Харкові ніколи не було  і не буде утисків російськомовних.

«І не треба нас ділити на тих, хто розмовляє російською чи українською. Зараз україномовних харків’ян стає більше, і так буде. Бо наші діти навчаються українською мовою, і це нове покоління, яке поступово переходитиме на українську. Що зробив путін — він сам дав імпульс розвитку української мови в російськомовному місті. Це прийде поступово. Потрібно виважено ставитися до всього, і в Харкові буде українська мова», — зазначив Ігор Терехов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Елена 17:37 | 03.01.23

    терехов один из тех, кто привел в Украину рузкий мир. А теперь, в разгар войны, по его команде опять садят в теплицах цветочки, а для отопления этих теплиц массово уничтожают деревья и кустарники города — их перерабатывают на щепу и щепой бесплатно топят

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: