Терехов: Харків готовий до можливих блекаутів

14:56  |  02.12.2023
Терехов: Харків готовий до можливих блекаутів

Фото: city.kharkov.ua

У місті Харкові підготувалися до тривалих відключень світла, які можуть виникнути внаслідок ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури. Про це міський голова Ігор Терехов заявив в ефірі національного телемарафону.

«Ми готові до гіпотетичних блекаутів, до того, що російський агресор обстрілюватиме енергетичну систему. У нас працюють «пункти незламності», які ми заздалегідь підготували. Багато супермаркетів, магазинів та аптек обладнані генераторами. Крім того, у нас є досвід минулого року — складені плани, які реалізовуватимуться, коли це буде необхідно», — наголосив мер.

Зазначимо, що під час блекаутів у Харкові готові працювати близько 1,1 тис. магазинів, 316 аптек та 128  АГЗС. Також до можливих відключень електроенергії підготувалися 16 ветеринарних клінік, 35 зоомагазинів та 64 заклади харчування.

У випадку нетривалих відключень (від двох до чотирьох годин) більшість магазинів і аптек продовжуватимуть обслуговувати покупців протягом світлового дня навіть без генераторів. Крім того, у світлий час доби в місті працюють усі 48 ринків і торговельних майданчиків.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: