Терехов домовився про співпрацю з Італією з питань відновлення Харкова

17:59  |  20.07.2023
Терехов домовився про співпрацю з Італією з питань відновлення Харкова

Фото: city.kharkov.ua

Харківський міський голова Ігор Терехов провів онлайн-зустріч зі спеціальним уповноваженим з питань відбудови України Міністерства закордонних справ і міжнародної співпраці Італійської Республіки Давіде Ла Чечіліа. Сторони обговорили можливості участі Італії у відновленні Харкова та визначилися з пріоритетними завданнями. Про це повідомили в Харківській міській раді.

Терехов запросив представників уряду Італії та італійського бізнесу до Харкова, щоб продемонструвати наслідки руйнувань. Також мер висловив сподівання, що цієї осені італійці візьмуть участь в інвестиційному форумі в Києві, де будуть представлені проєкти з відновлення Харкова.

«Наше першочергове завдання — відновити інфраструктурні об’єкти та житло. Люди повинні мати гідні умови життя, попри війну. Зі свого боку ми гарантуємо відкритість та прозорість у відносинах», — зазначив міський голова.

Давиде Ла Чечіліа висловив солідарність із позицією України від імені Італії та зазначив, що його країна зацікавлена у співпраці саме з Харковом.

«Італія має величезний інтерес до Харкова. Ми розглядаємо участь і в терміновій реконструкції, яку необхідно починати вже зараз, і в будівництві житлового сектору та інфраструктури», — наголосив Давиде Ла Чечіліа.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: