«Тепломережі» реконструюють магістральні камери

16:56  |  08.08.2023
«Тепломережі» реконструюють магістральні камери

Фото: city.kharkov.ua

Фахівці КП «Харківські теплові мережі» проводять реконструкцію 20 магістральних камер у різних районах міста. Зокрема роботи ведуться на чотирьох об’єктах у Холодногірському районі, який готовий до початку опалювального сезону вже на 80%.

Як повідомив начальник районної філії КП «ХТМ» Віталій Кальницький, комунальники вже провели там гідравлічні випробування 100 км трубопроводів, а також закінчили планово-попереджувальні роботи на більшості центральних теплових пунктів та котелень.

«Зараз триває реконструкція чотирьох магістральних камер, які були введені в експлуатацію ще у 1970-х роках. У двох камерах великих діаметрів міняють все — від фундаменту до запірної арматури, яка тепер компактніша, оснащена електричним управлінням і згодом буде підключена до системи диспетчеризації SCADA», — розповів начальник філії.

Торік у Холодногірському районі реконструювали три магістральні камери. Віталій Кальницький зазначив, що магістральні камери — важливий елемент системи теплопостачання міста, адже вони регулюють подачу теплоносія, його зупинку та переспрямування у разі потреби.

Наприклад, у випадку виникнення дефектів своєчасне перекриття засувки діаметром 800 мм на трубі діаметром 1200 мм дозволяє зберегти десятки тонн теплоносія.

За його словами, нові засувки здатні перекривати трубу за лічені хвилини, і керувати ними можна буде в дистанційному режимі, що також суттєво прискорює процес.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: