Святославу Вакарчуку вручили атрибути Почесного доктора ХНУ імені Каразіна

16:52  |  04.10.2023
Святославу Вакарчуку вручили атрибути Почесного доктора ХНУ імені Каразіна

Святослав Вакарчук. Фото: Вікторія Якименко

2 жовтня відбулося урочисте вручення атрибутів Почесного доктора Каразінського університету Святославу Вакарчуку. Перш ніж розпочати урочисте зібрання, каразінці вшанували хвилиною мовчання наших захисників і захисниць. Про це повідомили в пресслужбі ХНУ імені В.Н. Каразіна.

Інавгурація почесного доктора відбувалася за участі студентів. Провели офлайн-подію у ЦСМ YermilovCentre.

«Пане Святославе, ваша творча діяльність полегшує наш спільний шлях до перемоги. Від імені Каразінського університету хочу подякувати вам за невпинну працю. За те, що ви надихаєте наших воїнів, допомагаєте Збройним силам України. Навіть сьогодні ми чекали на вас з лінії фронту. Дякую, що підтримуєте наш незламний Харків, наш університет. Ми щиро вітаємо вас у дружній каразінській родині. Бажаємо вам нових творчих здобутків, натхнення, успіхів. І, звичайно, щоб якомога швидше настав той день, коли закінчиться війна. А наші воїни повернуться живими — їхні родини зможуть ніжно й лагідно обійняти їх і ніколи більше не відпускати. Слава Україні!», — сказала ректорка університету Тетяна Кагановська.

Адміністрація університету на чолі з Тетяною Кагановською вручили Святославу Вакарчуку диплом та значок Почесного доктора, мантію, скульптуру “Per aspera ad astra!”, а також пропуск до Каразінського університету.

Підтримати нового Почесного доктора прийшов український письменник Сергій Жадан, також Почесний доктор Каразінського.

«У мене немає слів, для мене це велика честь. Я мріяв про академічну кар’єру у свій час. Багато що для цього зробив. Але ніколи не думав, що вибір іншого шляху — не того, яким я мав піти, щоб опинитися в цій мантії, наблизить мене до цього з іншого боку. Я вдячний вихованню своїх батьків, усім цим людям, які зараз тут, мільйонам українців, які надихають мене. Ця нагорода — ваша нагорода!», — прокоментував Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що Святослав Вакарчук і Тімоті Снайдер стали почесними докторами ХНУ імені Каразіна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: