Судитимуть трьох колишніх працівників «Укрзалізниці», які модерували процес постачання російської військової техніки на Харківщину

14:12  |  13.06.2023
Судитимуть трьох колишніх працівників "Укрзалізниці", які модерували процес постачання російської військової техніки на Харківщину

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо трьох ексспівробітників регіональної філії Укрзалізниці за фактом пособництва державі-агресору, вчиненому групою осіб без попередньої змови (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній  прокуратурі.

Слідством встановлено, що під час окупації міста Куп‘янськ російські загарбники створили виробничий підрозділ «Купянск-Южная дистанция пути». Троє експрацівників регіональної філії Укрзалізниці пішли на співпрацю з окупантами.

37-річний чоловік обійняв посаду «заместителя начальника дистанции по искуственным сооружениям».

Своєю чергою, 30-річний обвинувачений став «заместителем начальника дистанции по текущему содержанию пути». Їх 43-річний колишній колега теж добровільно пішов працювати на окупантів: його російські загарбники призначили «головним інженером».

Обвинувачені організовували роботу підрозділу та спрямовували її діяльність на розвиток «государственного предприятия «Купянская железная дорога».

Всі вони сприяли постачанню військової техніки, озброєння та боєприпасів з території рф до окупованих територій Харківщини. Також чоловіки забезпечували виконання планових завдань, поставлених окупаційною владою, та здійснювали контроль щодо ходу виконання капітального будівництва об’єктів регулювальних робіт.

Обвинувачені перебувають під вартою. Справу розглядатимуть у Червонозаводському районному суді Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: