Судитимуть російського агента, який «зливав» гауляйтеру Харківщини інформацію про Сили оборони в регіоні

12:15  |  14.12.2023
Судитимуть російського агента, який «зливав» гауляйтеру Харківщини інформацію про Сили оборони в регіоні

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 64-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець смт Безлюдівка контактував зі своїм давнім знайомим, більш відомим як один із гауйляйтерів Харківщини.

Товариш обвинуваченого вже встиг попрацювати в окупованому м. Луганськ на посаді «заступника начальника відділення з розкриття злочинів проти особи карного розшуку жовтневого ру мвс лнр».

Згодом він вступив до лав спеціального загону швидкого реагування «Рысь» федеральної служби військ національної гвардії рф, головним завданням якого була участь у бойових діях, направлених на окупацію м. Харкова.

Мешканець смт Безлюдівка збирав і передавав своєму другу через месенджер «Телеграм» інформацію про місця дислокації українських армійців та військової техніки для найшвидшого захоплення Харківського регіону російськими військовими.

Також обвинувачений надавав дані щодо іноземного озброєння та боєприпасів Сил оборони у Харківській області.

У червні цього року правоохоронці викрили зрадника, нині він перебуває під вартою. Обвинувальний акт розглядатимуть у Зміївському районному суді Харківської області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: