Судитимуть мешканця Чугуївщини, який забезпечував «добробут» окупантам та «зливав» їм інформацію про місцевих патріотів

15:30  |  14.03.2023
Судитимуть мешканця Чугуївщини, який забезпечував «добробут» окупантам та «зливав» їм інформацію про місцевих патріотів

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Київського районного суду Харкова обвинувальний акт щодо 36-річного чоловіка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець селища Мартове Чугуївського району у липні минулого року почав спілкуватись з представником так званої «Народної міліції днр», від якого отримав завдання вказати на можливі місця знаходження покинутої військової техніки держави-агресора у лютому-березні 2022 року.

Обвинувачений супроводжував «народних міліціонерів» та вказував їм місця розташування техніки, аби ті могли забрати її та відремонтувати.

Крім того, чоловік «злив» ворогу інформацію про двох місцевих мешканців з проукраїнською позицією, яких надалі росіяни незаконно затримали.

Також він забезпечував військовослужбовців одягом, а на початку вересня, аби подбати про комфорт окупантів, чоловік привіз до їх місця дислокації «буржуйку».

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Досудове розслідування проводив СВ Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: