Судитимуть колаборантку, яка під час окупації Куп’янщини очолила центр соціального обслуговування

12:45  |  28.03.2024
Судитимуть колаборантку, яка під час окупації Куп’янщини очолила центр соціального обслуговування

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 62-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час силового захоплення збройними силами рф Куп’янського району мешканка села Токарівка добровільно обійняла посаду «и. о. директора территориального центра социального обслуживания (предоставления социальных услуг) Двуречанского поселкового совета» окупаційної адміністрації.

Новоспечена «керівниця» займалась обліком і розподілом грошових коштів, підписувала бухгалтерську документацію, складала заявки на фінансування видатків.

Також колаборантка видавала заробітну плату підлеглим співробітникам і брала участь у нарадах окупаційної адміністрації. За виконання всіх цих обов’язків жінка отримувала заробітну плату в російських рублях.

За принципової позиції сторони обвинувачення колаборантці було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обвинувальний акт направлено до Орджонікідзевського районного суду Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування — Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: