Судитимуть харків’янина, який поширював проросійські дописи в соцмережах

12:29  |  07.04.2023
Судитимуть харків'янина, який поширював проросійські дописи в соцмережах

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Жовтневого районного суду Харкова обвинувальний акт щодо 64-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними дізнання, харків‘янин впродовж тривалого часу систематично поширював на особистій сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі антиукраїнські дописи.

Обвинувачений поширив відеоролик під назвою «Получение российских паспортов в Мелитополе». У пропагандистському матеріалі говорять наступне: «Эту очередь мы занимали еще в 1991 году, но подошла она только сейчас. Ничего страшного, мы умеем ждать. Спасибо за освобождение, за паспорта!»

Чоловік розповсюджував матеріали, у яких прославлялась російська армія. Наприклад, такого змісту: «Слава воинам земли русской!Я молюсь, чтобы выжил Донбасс! Я молюсь за успех, за Победу!»

Проведеним лінгвістичним дослідженням встановлено, що у наданих на дослідження матеріалах містяться публічні заперечення здійснення збройної агресії проти України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: