Судитимуть експоліцейську з Ізюма, яка працевлаштувалась до «народної міліції» та передала окупантам відомості про зброю у своїх колег

15:07  |  03.07.2023
Судитимуть експоліцейську з Ізюма, яка працевлаштувалась до «народної міліції» та передала окупантам відомості про зброю у своїх колег

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо колишньої поліціянтки за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час захоплення російськими військовослужбовцями міста Ізюм українська правоохоронниця перейшла на бік ворога.

Так, бувши на той момент старшим інспектором-черговим чергової частини сектору моніторингу Ізюмського районного управління поліції в Харківській області, жінка з власної ініціативи пішла працювати на окупантів.

Спочатку зрадниця виконувала функції «поліцейської» за законодавством рф, а саме приймала та реєструвала заяви про злочини, організовувала взаємодію незаконно створеного органу з іншими підрозділами окупаційної адміністрації.

Підтвердивши свою відданість «новій владі», обвинувачена отримала посаду «оперативного дежурной части Отделения полиции № 2 (дислокация г. Изюм) Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области».

Після цього жінка передала представникам окупаційної адміністрації отримані нею 24 лютого 2022 року відомості, що містилися в Книзі видачі зброї та боєприпасів Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області про співробітників, які отримали табельну вогнепальну зброю, вид та тактико-технічні характеристики отриманої зброї.

Після цього окупанти та зрадниця виїжджали на «рейди», щоб правоохоронці віддали їм табельну зброю. Крім того, обвинувачена агітувала колег до співпраці з «новою владою», прикрашаючи розповіддю про велику зарплату від рф.

Колишню українську правоохоронницю судитимуть у Дзержинському районному суді Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: