Судитимуть директорку пошти окупантів в Ізюмі, яка організовувала поширення пропагандистської преси

15:07  |  28.07.2023
Судитимуть директорку пошти окупантів в Ізюмі, яка організовувала поширення пропагандистської преси

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 43-річної жінки за фактом пособництва в наданні засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації міста Ізюм місцева мешканка пішла на співпрацю з ворогом. До початку війни вона обіймала посаду начальника одного з відділень пошти в Ізюмі та мала достатній досвід роботи у зазначеному підприємстві в умовах незалежної України.

Жінка погодилась на пропозицію окупаційної влади та очолила вже одне з відділень так званого комунального підприємства «Почта Изюма», яке було створене на захопленій матеріально-технічній базі Харківської дирекції українського державного акціонерного товариства «Укрпошта».

Колаборантка організувала поширення серед населення Ізюмщини газет «Харьков Z» та «Комсомольская правда». У них містились агітаційні матеріали, які мали на меті переконати українців, які є жителями окупованих територій, у тому, що рф не є їхнім ворогом, а російські військові нібито готові надавати підтримку людям.

Пропагандистська преса нав‘язувала негативне ставлення до України, прагнучи посіяти у суспільстві недовіру до органів державної влади та ЗСУ.

Нині обвинувачена перебуває під вартою. Її судитимуть у Дзержинському районному суді Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: