Судитимуть чергового колаборанта, який співпрацював з ворогом під час окупації Куп’янщини

14:36  |  26.06.2023
Судитимуть чергового колаборанта, який співпрацював з ворогом під час окупації Куп’янщини

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час захоплення смт Дворічна Куп’янського району збройними силами рф місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру при окупаційній адміністрації держави-агресора.

Чоловік добровільно обійняв посаду «и. о. помощника начальника Двуречанского территориального управления Купянской военно-гражданской администрации Харьковской области».

Обвинувачений займався розв’язанням соціально-побутових питань мешканців с. Кам’янка Куп’янського району, давав розпорядження з благоустрою населеного пункту, організовував видачу місцевому населенню дров, а також грошових коштів у розмірі 10 000 російських рублів під виглядом гуманітарної допомоги від держави-агресорки.

Після деокупації колаборант намагався уникнути відповідальності та переховувався від українського правосуддя, але був викритий правоохоронними органами.

Справу розглядатимуть в Орджонікідзевському районному суді Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ № 1 СВ Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області та оперативно-розшуковий відділ 4 прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: