Сучасні пожежні машини та медикаменти: німецькі благодійники передали Харкову допомогу

18:03  |  30.10.2022
Сучасні пожежні машини та медикаменти: німецькі благодійники передали Харкову допомогу

Фото: city.kharkov.ua

Німецька організація «IsraAID Germany» надала Харкову дві повністю укомплектовані пожежні машини, медичне обладнання, медикаменти, засоби гігієни, таблетки для знезараження води, теплий одяг та ковдри. Про це повідомили в Харківській міській раді.

30 жовтня гуманітарний вантаж зустрів перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак. Він подякував європейським партнерам за допомогу та відзначив важливість такої підтримки у цей непростий час.

За його словами, отриманий спецтранспорт неодмінно стане у пригоді харківським рятувальникам, завдяки яким вже збережено чимало об’єктів інфраструктури міста та головне — тисячі життів.

Крім того, організація передала 200 тис. таблеток хлору, за допомогою яких у разі крайньої потреби питною можна буде зробити будь-якою воду. За словами віцемера, цю частину гуманітарного вантажу отримає КП «Харківводоканал».

«Ми вдячні фонду за допомогу, яку вони надіслали нашому місту. Завдяки такій підтримці ми впевнені, що переможемо, Харків відбудується і буде найкращим європейським містом», — підкреслив Олександр Новак.

Як зазначила координатор проєкту німецької організації «IsraAID Germany»» в Україні та Румунії Дар’я Романенко, також Харкову передали медикаменти та медичне обладнання, яке організації надали міста Страсбург та Кельн.

За її словами, Харків потребує допомоги, адже попри чималі пошкодження, отримані внаслідок воєнних дій, місто й досі приймає велику кількість внутрішньо переміщених осіб, зокрема з Луганської та Донецької областей.

«Ми знаємо, як Харків та його населення потерпають від війни, розв’язаної росією. Наше завдання – зробити оцінку потреб населення і допомогти там, де можемо. І ми бачимо, що в Харкові, завдяки взаємодії влади, громадянського сектору та міжнародних організацій, ця допомога буде використана найкращим чином», — підкреслила вона.

Зазначимо, що в рамках своєї гуманітарної програми «IsraAID Germany» також надає  психосоціальну підтримку та першу психологічну допомогу українським ВПО, постраждалому населенню та українським біженцям у Румунії.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: