Стверджував, що АР Крим, Донецька та Луганська області є територією росії: у Харкові повідомили про підозру прихильнику «руського миру»

16:08  |  02.07.2023
Стверджував, що АР Крим, Донецька та Луганська області є територією росії: у Харкові повідомили про підозру прихильнику «руського миру»

Фото: hk.npu.gov.ua

Житель Основ’янського району Харкова відкрито висловлював підтримку країні-агресору. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

14 березня до відділу поліції № 1 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області  надійшла інформація про те, що на території Основ’янського району  місцевий житель відкрито виправдовував дії росії та підтримував збройну агресію російської федерації проти України.

Він стверджував, що агресія росії проти України є правильною, територія Автономної Республіки Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей є територією росії.

В ході проведення спеціальних заходів працівники поліції викрили в протиправній діяльності 28-річного мешканця Основ’янського району, який в умовах збройного вторгнення російської федерації відкрито висловлював підтримку країні-агресору.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі за погодженням Слобідської окружної прокуратури Харківської обласної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: