Став очільником відділу освіти в окупованому Куп’янську та поїхав до терористів за «порадами»: повідомлено про підозру колаборанту

15:07  |  30.07.2022
Став очільником відділу освіти в окупованому Куп’янську та поїхав до терористів за «порадами»: повідомлено про підозру колаборанту

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 32-річному Роману Долгіну за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року підозрюваний у тимчасово окупованому Куп’янську прийняв від представників країни-агресора пропозицію стати «посадовцем».

У березні він обійняв посаду «начальника відділу освіти Куп’янського району» у так званій «тимчасовій цивільній адміністрації Куп‘янського району Харківської області».

Згодом, у червні, «очільник» завітав до терористів «лнр». Мета візиту – отримання «цінних» вказівок щодо запровадження на окупованих територіях російської освіти.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється СВ Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: