Став «директором» школи при окупантах та відправляв вчителів до Бєлгорода на «підвищення кваліфікації»: викрито мешканця Чугуївщини

11:15  |  20.03.2023
Став «директором» школи при окупантах та відправляв вчителів до Бєлгорода на «підвищення кваліфікації»: викрито мешканця Чугуївщини

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 31-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Правоохоронці викрили чергового колаборанта на Харківщині: ним виявився 31-річний мешканець села Юрченкове Чугуївського району. Під час окупації села він співпрацював з російськими загарбниками.

У селі окупанти «створили» заклад освіти «Государственная бюджетная организация «Юрченковская общеобразовательная школа І-III степеней» на базі українського КЗ «Юрченківський ліцей Вовчанської міської ради».

Колаборант добровільно погодився обійняти посаду «директора» школи при окупаційній владі.

Він зібрав списки вчителів, які були згодні працювати під керівництвом окупаційної влади держави-агресора з подальшим виїздом на проходження курсів підвищення кваліфікації до міста Бєлгород рф.

Крім того, для впровадження у навчальному закладі російських стандартів освіти «директор» отримав від представника «відділу освіти» так званої «ВГА Волчанского района Харьковской области» методичні рекомендації в електронному вигляді щодо організації навчального процесу початкової та середньої освіти відповідно до російських вимог.

Також окупанти передали «освітянину» близько 500 російських підручників для того, щоб діти вчились за освітніми стандартами рф, та план проведення батьківських зборів.

За «сценарієм» в аудиторії мав бути плакат або банер з російською символікою. Також планувалось запустити для учнів та батьків «видеообращение Министра просвещения рф».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: