Старості села на Харківщині, який співпрацював з окупантами, загрожує до десяти років за ґратами

17:21  |  30.01.2023
Старості села на Харківщині, який співпрацював з окупантами, загрожує до десяти років за ґратами

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно старости одного з населених пунктів Куп‘янського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що староста одного з сіл Куп’янського району пішов на співпрацю з російськими загарбниками та встиг побудувати собі «кар‘єру».

У квітні окупанти «перепризначили» його на посаду «и.о. помощника начальника Кондрашевского териториального отдела ВГА Купянского района Харьковской области» при окупаційній адміністрації держави-агресора.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області.

Досудове розслідування проводив СВ ВСП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: