Стала заступницею директора у навчальному закладі та впроваджувала освіту за стандартами рф під час окупації Куп’янська: судитимуть жінку

14:22  |  21.03.2023
Стала заступницею директора у навчальному закладі та впроваджувала освіту за стандартами рф під час окупації Куп’янська: судитимуть жінку

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 50-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації міста Куп’янськ місцева мешканка допомагала загарбникам впроваджувати освіту за російськими стандартами.

На початку червня 2022 року обвинувачена разом з іншими працівниками навчального закладу організувала набір студентів на нові фахові спеціальності у так званому «Купянском медицинском колледже имени Марии Шкарлетовой», створеному окупаційною адміністрацією на базі медичного коледжу, розташованого в Куп’янську.

У серпні жінка обійняла посаду «заступника директора з виховної роботи» у навчальному закладі.

Обвинувачена розробляла навчальні плани, брала участь у нараді, присвяченій процесу впровадження російської освітньої навчальної програми, а також переконувала інших співробітників коледжу переходити на російськомовну програму навчання.

Крім того, щоб дізнатися всі тонкощі викладання за стандартами та програмами рф з використанням російських підручників, жінка пройшла перепідготовку в «Курском институте развития образования».

Колаборантку судитимуть в Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області.

Документування протиправної діяльності здійснювалось спільно зі слідчими слідчого відділу Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: