Стала спеціалісткою в окупаційній адміністрації: викрито чергову колаборантку з Куп’янщини

13:03  |  28.08.2024
Стала спеціалісткою в окупаційній адміністрації: викрито чергову колаборантку з Куп’янщини

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації села Лісна Стінка жінка добровільно погодилася обійняти посаду «ісполняющєй обязанності спєциаліста по екологіі і пріродним рєсурсам сєктора ЖКХ Куріловского тєріторіального отдєла» при так званій тимчасовій цивільній адміністрації Куп’янського району. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Фігурантка здійснювала прийом документів від місцевих мешканців для оформлення матеріальної допомоги від окупаційної влади, формувала списки для її отримання, а також займалась збором документів для оформлення пенсіонерам пенсійних посвідчень російського зразка.

Правоохоронці викрили зрадницю. Дізнавачі Куп’янського райвідділу поліції ГУНП в Харківські області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомили 58-річній жінці про підозру за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: