Стала «директоркою» ліцею при окупантах і впроваджувала стандарти освіти рф: у Харкові судитимуть освітянку

10:22  |  16.10.2023
Стала «директоркою» ліцею при окупантах і впроваджувала стандарти освіти рф: у Харкові судитимуть освітянку

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

На Харківщині судитимуть ще одну освітянку, яка співпрацювала з ворогом під час окупації Куп’янщини. До повномасштабного вторгнення рф в Україну жінка працювала вчителем. «Подружившись» з окупантами, вона отримала підвищення. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у червні минулого року жінка обійняла посаду «в.о. директора «Гусинского лицея Кондрашовского сельского совета ВГА Купянского района».

Новоспечена «директорка» ліцею повідомила вчителям про впровадження у навчальному закладі стандартів освіти рф та зібрала списки педагогів, готових працювати на таких умовах.

Колаборантка також організувала завезення підручників російською мовою, а у серпні минулого року разом з іншими вчителями пройшла курс підвищення кваліфікації у місті Курськ російської федерації, щоб опанувати методикою викладання за стандартами освіти держави-агресорки.

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Наразі вона перебуває під вартою. Обвинувальний акт розглядатимуть у Червонозаводському районному суді Харкова.

Досудове розслідування проводив СВ Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу ДСР НПУ, Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: