Стала «директоркою» ліцею при окупантах і впроваджувала стандарти освіти рф: на Харківщині викрито освітянку

10:33  |  28.07.2023
Стала «директоркою» ліцею при окупантах і впроваджувала стандарти освіти рф: на Харківщині викрито освітянку

Фото: hk.npu.gov.ua

У березні минулого року під час окупації жінка добровільно погодилась обійняти посаду “виконуючої обов’язки директора ліцею тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Жінка отримала на початку вересня 2022 року в окупаційній адміністрації для закладу освіти підручники з навчальних предметів «російська мова», «математика», «історія росії», «суспільствознавство» та інші, виготовлені на території рф за стандартами освіти країни-агресора з 1 по 11 клас.

Крім того, у серпні 59-річна директорка направила учителів ліцею на проходження курсів підвищення кваліфікації до міста Курськ російської федерації, де вони отримали відповідні знання методик та стандартів освіти російської федерації.

26 липня слідчі Куп’янського РВП під процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури повідомили зловмисниці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Жінці загрожує до 3 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: