Справу окупанта, який намагався зґвалтувати жительку Ізюмщини, передали до суду

15:12  |  09.08.2023
Справу окупанта, який намагався згвалтувати жительку Ізюмщини, передали до суду

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо військового зс рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокуратура та СБУ завершили спеціальне досудове розслідування стосовно 35-річного командира розрахунку ГРВ 1-ого стрілецького батальйону 202-го стрілецького полку мобілізаційного резерву 4-ої окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу 8-ої загально-військової армії південного військового округу зс рф з позивним «Бублік».

За даними слідства, наприкінці серпня минулого року, перебуваючи в одному з окупованих населених пунктів на території Ізюмського району, російський солдат зупинив автомобіль з подружжям. Він запропонував чоловіку та жінці придбати у нього пальне, розуміючи, що внаслідок окупації місцеве населення має проблеми з постачанням необхідних товарів.

Подружжя приїхало за місцем проживання російського військового за пальним, проте поїхати додому він їм не дозволив.

Обвинувачений разом з представниками терористів «лнр» змусили подружжя піти до підвалу, погрожуючи вогнепальною зброєю.

Перебуваючи позаду, російський військовий завдав удар прикладом автоматичної вогнепальної зброї по тильній частині голови чоловіка, внаслідок чого останній втратив свідомість та впав біля підвалу.

Скориставшись моментом, коли російський військовослужбовець відволікся, жінка побігла в сторону вхідних воріт та намагалася сховатися за автомобілем. Проте російський військовий помітив її, схопив за волосся та потягнув по землі до будинку.

Спочатку обвинувачений наказав жінці роздягнутись, зняв з себе одяг та почав чинити сексуальне насильство щодо неї. Потерпіла просила окупанта припинити чіпати її. Підозрюваний розлютився та сказав, що якщо вона буде чинити опір, він розстріляє її чоловіка.

У цей час чоловік потерпілої прийшов до тями та пішов шукати дружину. Він зайшов до будинку та завадив російському військовому довести спробу зґвалтування до завершення.

Військовий зс рф розлютився ще більше та наказав негайно піти з будинку подружжю.

Обвинувачений перебуває у розшуку. Його судитимуть заочно у Балаклійському районному суді Харківської області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: